Mous heeft bijzonder bijbaantje: 'Wat ik doe? Haha, wil je dat echt weten?'

Mous heeft bijzonder bijbaantje: 'Wat ik doe? Haha, wil je dat echt weten?'

30-09-2019 15:09
42

Xavier Mous is waarschijnlijk één van de weinige Eredivisie-spelers die er een bijbaantje op nahoudt. Tien uur per week klust de goalie van PEC Zwolle bij als - jawel - tax analyst. 

"Ik werk tien uur in de week en kan mijn eigen uren indelen. Soms werk ik thuis, soms op kantoor. Flexibeler dan dit wordt het niet", vertelt Mous in gesprek met het regionale De Peperbus.

Wedden

Meer odds

"Wat ik precies doe? Haha, wil je dat echt weten? Ik houd me bezig met onder meer vennootschapsbelasting en inkomstenbelasting. Daar geef ik advies over aan onze klanten, vaak middelgrote tot grote bedrijven."

Hij kan z'n bezigheden prima combineren. "Ik was al gewend om naast het voetbal te studeren, dus ik ben niet méér uren kwijt. Die wisselwerking ging me altijd goed af en mijn studietijd is vrij soepel verlopen. Het bevalt me heel goed. Het één is een uitlaatklep voor het ander. Wanneer ik met belastingen bezig ben kan ik het voetbal even uit m'n hoofd zetten en andersom."

Zondagagmiddag ging Mous met PEC met 0-4 onderuit tegen PSV. Afgelopen zomer werd de sluitpost overgenomen van SC Cambuur.