Luxeprobleem Van Bommel: 'Dat klinkt saai, maar het is wel het eerlijke verhaal'

Luxeprobleem Van Bommel: 'Dat klinkt saai, maar het is wel het eerlijke verhaal'

30-09-2019 15:20
61

Mark van Bommel heeft een luxeprobleem bij PSV. De Eindhovenaren hebben opties te over in de voorhoede en dus is het zaak voor de trainer om iedereen tevreden te houden. "Het gaat erom dat spelers duidelijkheid hebben en die geef ik ze."

Tegen PEC Zwolle koos de oefenmeester voor een aanval met Donyell Malen, Steven Bergwijn, Mohamed Ihattaren en Bruma, maar spelers als Ritsu Doan en Cody Gakpo solliciteren ook naar een basisplaats. "Elke wedstrijd kiezen we de spelers uit met wie ik denk dat de kans op een zege die dag het grootst is. Dat klinkt saai. En clichématig. Maar het is wel het eerlijke verhaal", vertelt Van Bommel in het Algemeen Dagblad.

Van Bommel vervolgt: "Ik probeer met al mijn spelers elke week in gesprek te zijn. Je probeert een elftal zo te laten functioneren dat het individu beter wordt. En soms kan ik het niet uitleggen waarom iemand wel of niet speelt. Dan moet je dát gewoon eerlijk tegen ze zeggen en geen lulverhalen ophangen als trainer. Daar prikte ik zelf vroeger ook zo doorheen."