Update: Internetondernemer wil Roda helpen: 'Tijdje terug stonden we al klaar'

Update: Internetondernemer wil Roda helpen: 'Tijdje terug stonden we al klaar'

Gepubliceerd: maandag 30 september 2019 om 19:52ma 30-09-2019 om 19:52

Laatste update: dinsdag 1 oktober 2019 om 15:42di 01-10-2019 om 15:42

Roda JC-icoon Ger Senden denkt alvast aan een leven na Mauricio Garcia de la Vega. Volgens de voormalig rechtsback is er al een lokale investeerder bereid gevonden om in te springen, wanneer de Mexicaan vertrekt uit Kerkrade.

Garcia de la Vega kwam vrijdagavond tijdens Roda JC-De Graafschap in botsing met een deel van de Limburgse aanhang en werd hardhandig het stadion uit gezet. Sindsdien is het – op zijn zachtst gezegd – rommelig in het Parkstad Limburg Stadion: het kantoorpersoneel van de club legde maandag collectief het werk neer.

Volgens Senden is er echter een uit Limburg afkomstige kandidaat-opvolger voor Garcia de la Vega. "Het is één investeerder die wij hebben, die met een groot project bezig is", vertelt hij aan 1Limburg. "Het is afwachten tot zijn deal beklonken is. Dan kan hij het geld vrijmaken om de club te helpen." De bewuste investeerder wil volgens Senden tachtig procent van de aandelen overnemen: deze zijn nu nog in handen van de stichting FS United.

Update: Stijn Koster wil Roda JC helpen, laat hij weten aan 1Limburg. De ondernemer - die onlangs zijn internetbedrijf i3D.net verkocht voor vele miljoenen - wil het stokje overnemen wanneer Mauricio Garcia de la Vega vertrekt. "Maar niet in mijn eentje. Een tijdje geleden stonden we ook al klaar, maar toen verscheen ineens Mauricio Garcia de la Vega ten tonele", benadrukt hij. De dertiger wil bovendien pas instappen wanneer de Mexicaan aan al zijn betalingsverplichtingen heeft voldaan. "Hij zou voor vier jaar garant staan voor de club. Laat het maar zien."

Poll

De investeerder van Roda JC: een redding of gedoemd te mislukken?

(3678 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws