'De Ligt-opvolger' Álvarez op middenveld beland: 'Gescout als centrumverdediger'

'De Ligt-opvolger' Álvarez op middenveld beland: 'Gescout als centrumverdediger'

30-09-2019 18:57
56

Edson Álvarez werd door Ajax binnengehaald als beoogd opvolger van Matthijs de Ligt, maar staat al enkele weken op het middenveld. Clubwatcher Mike Verweij verwacht niet dat hier snel verandering in zal komen.

De Mexicaan maakte eind augustus zijn Eredivisie-debuut tegen VVV-Venlo en nam vervolgens de positie van de naar Genoa vertrokken Lasse Schöne over. "Ze wilden hem al een tijd hebben en ze hebben hem gescout als centrale verdediger. In de laatste fase van de scouting werd hij een controlerende middenvelder", vertelt Telegraaf-journalist Verweij in de podcast van zijn werkgever. "Hij roept tegen iedereen in de mixed zone die het wil horen dat hij zich een middenvelder voelt."

Verweij denkt ook niet dat Ajax-trainer Erik ten Hag veel reden heeft om Álvarez van zijn huidige positie af te halen. "Ik vind niet dat je Joël Veltman daar op dit moment weg moet halen. Want die doet het uitstekend", aldus de Ajax-watcher. "Veltman en Blind zijn momenteel een ingespeeld duo. Hij is geen De Ligt, maar Álvarez is ook geen De Ligt."