'Als Tapia dan matig speelt zit je aan hem vast, Feyenoord moet verlies pakken'

'Als Tapia dan matig speelt zit je aan hem vast, Feyenoord moet verlies pakken'

01-10-2019 08:25
29

Sam Larsson was zondag de uitblinker bij Feyenoord tegen FC Twente, maar één zwaluw maakt nog geen zomer. Dat benadrukken Jan Everse en clubwatcher Arman Avsaroglu. De Zweedse buitenspeler scoorde twee keer tegen de Tukkers (5-1).

"Hij heeft nog niet laten zien dat hij stabiel kan presteren", vertelt de NOS-journalist bij RTV Rijnmond. "Er zitten wedstrijden tussen dat hij indruk maakt, maar dat doet hij niet elke week. Ik heb zelf het gevoel dat hij twee weken geen bal gaat raken." Daar is Everse het mee eens. "Ik wil de volgende vijf wedstrijden zien hoe hij presteert. Als hij dan het rendement van zondag heeft, dan komt hij uit die Scandinavische winterslaap. Maar daar geloof ik niet in."

Wedden

Meer odds

Over een mogelijke contractverlenging van Renato Tapia zijn de meningen verdeeld. Everse denkt dat Feyenoord zijn verlies moet nemen en de Peruviaan transfervrij moet laten gaan. "Stel je voor, je verlengt zijn contract omdat je een transfersom wil. Vervolgens speelt hij weer matig en zit je weer drie jaar aan hem vast. Dan moet je maar je verlies pakken."

Avsaroglu spreekt dat tegen en ziet juist zakelijke kansen voor Feyenoord. "Hij is natuurlijk wel international van Peru. Ik denk dat je nog wel wat voor Tapia kunt krijgen als je hem een één- of tweejarig contract geeft."