'Enorme streber Cillessen kan echt weer de stap naar de absolute top maken'

'Enorme streber Cillessen kan echt weer de stap naar de absolute top maken'

01-10-2019 08:45
59

Frans Hoek denkt niet dat het te laat is voor Jasper Cillessen om nog eerste doelman te worden bij een Europese topclub. De keeperstrainer werkte bij Oranje samen met de huidige sluitpost van Valencia en prijst zijn veelzijdigheid.

"Ik vind niet dat er echt een punt is waarop Jasper uitblinkt. Bij Ederson van Manchester City springt de opbouw er echt uit. Dat heeft Jasper niet. Op alle onderdelen scoort hij een ruime voldoende", vertelt Hoek in De Telegraaf. Ook qua uitstraling en flair steekt de dertigjarige Cillessen er niet bovenuit. "Vaak is het ook het imposante van iemands figuur. En dat heeft Jasper minder dan bijvoorbeeld Manuel Neuer."

Volgens Hoek durft Cillessen zijn mond te roeren ondanks zijn timide voorkomen. "Naar buiten toe lijkt hij een heel rustige jongen. Maar Jasper heeft een zeer uitgesproken mening. In besprekingen met de keepers of individueel is hij niet bang om zijn zegje te doen, absoluut niet zelfs. Hij is een sterke persoonlijkheid. De rust die hij uitstraalt, is een heel goede eigenschap voor een keeper."

"Cillessen is een enorme streber en doet er veel, zo niet alles aan, om te bereiken wat hij wil", vervolgt Hoek, die ziet dat de Oranje-doelman bij Valencia de kans krijgt om weer wekelijks zijn kwaliteiten te tonen. "Als hij dat doet, kan er nog van alles gebeuren. Hij kan echt weer de stap naar de absolute top maken, want in mijn optiek zijn er maar een stuk of zes echte wereldkeepers. Het is echt niet zo dat we er veertig hebben."