Boskamp over 'duizend procent rode kaart': 'Dan geeft hij een doodschop'

Boskamp over 'duizend procent rode kaart': 'Dan geeft hij een doodschop'

01-10-2019 10:44
115

Jan Boskamp is uitgesproken over twee discutabele momenten in de Eredivisie vorige week. Zowel Ajax als Feyenoord werd bevoordeeld door de scheidsrechter, vertelt hij aan Veronica Inside.

Boskamp zag dat Ajax zaterdag tegen FC Groningen in het zadel werd geholpen door Björn Kuipers, die Django Warmerdam een tweede gele kaart gaf wegens tijdrekken. "Ik vond het écht zielig van Kuipers. Er stond er eentje op het veld, die doet het al vier jaar. En die heeft volgens mij nog nooit een gele kaart gekregen", doelt hij op André Onana. "In mijn ogen meten ze met twee maten."

Wedden

Meer odds

"Je weet dat je al een gele kaart hebt gegeven", wijst Boskamp naar Kuipers. "Het is zo makkelijk op te lossen. In plaats van drie minuten blessuretijd, doe je er gewoon nog drie bij." Ajax scoorde na de rode kaart voor Warmerdam twee keer tegen Groningen.

Berghuis
Ook Feyenoord heeft geen reden tot klagen over de arbitrage, meent Boskamp. Steven Berghuis werd donderdag gespaard in het duel met AZ (0-3) na een harde tackle op Teun Koopmeiners. "Dat was duizend procent rood. En zulke dingen heeft hij wel vaker. Dan slaat hij door en geeft hij gewoon een doodschop."