'Het heeft tijd nodig, maar ik zie een goed team staan bij Ajax'

'Het heeft tijd nodig, maar ik zie een goed team staan bij Ajax'

01-10-2019 11:37
37

Omdat Valencia 'nog zoekende' is, heeft Ajax woensdag een voordeel. Dat vertelt Hedwiges Maduro voor de camera van Ajax TV. Maduro speelde in zijn carrière voor beide clubs en somt de sterke punten van Valencia op.

"Sinds het ontslag van de trainer zie je veranderingen in de speelstijl van Valencia", zegt Maduro. "Voorheen speelden ze heel verdedigend en op de counter, 4-4-2 in een blok met heel snelle spitsen. Met de nieuwe trainer Celades, die Spanje O21 heeft gedaan, zie je dat ze er voetballend doorheen proberen te komen. Dat is het verschil. Het heeft tijd nodig, dus ik denk dat het een voordeel voor Ajax is dat ze nog zoekende zijn."

Maduro kent de beste spelers van Valencia. "Ze hebben Rodrygo, een Spaans international, en Guedes, een Portugese international. Gameiro heeft voor Frankrijk gespeeld en is bloedsnel. Op het middenveld hebben ze Dani Parejo, ook een Spaans international. Dat is de beste speler, de verdeler van Valencia. Dat zijn de spelers die het voor ze moeten doen."

Maduro is ook positief over de ontwikkeling van Ajax. "Er zijn veel nieuwe spelers gekomen. Ze hebben de Champions League gehaald en in de competitie gaat het goed. Er wordt goed en aanvallend gespeeld. Af en toe kan de restverdediging nog wat beter, maar ik zie wel een stijgende lijn. Het heeft tijd nodig, maar ik zie een goed team staan."