Club Brugge geeft 0-2 voorsprong weg, maar stunt in Madrid na rood voor Vormer

Club Brugge geeft 0-2 voorsprong weg, maar stunt in Madrid na rood voor Vormer

01-10-2019 20:48 Laatste update: 20:50
91

Real Madrid is in het eigen Estadio Santiago Bernabéu ontsnapt aan een grote blamage. De Koninklijke ontving Club Brugge en zag de Belgen tegen alle verwachtingen uitlopen naar een 0-2 voorsprong, maar kon de schade in de slotfase nog gedeeltelijk repareren.

De ploeg van Ruud Vormer speelde in een 3-5-2 systeem en had in Emmanuel Dennis een grote blikvanger. De Nigeriaan frommelde al na acht minuten een voorzet van Percy Tau achter Thibaut Courtois: de goal werd in eerste instantie afgekeurd, maar de VAR besliste anders. Real Madrid maakte jacht op de gelijkmaker, maar Luka Modric en Toni Kroos schoten naast en Simon Mignolet bracht redding op een kopbal van Raphaël Varane. Vlak voor rust counterde Club Brugge zelfs naar 0-2: Dennis snoepte de bal van Modric af en verraste Courtois opnieuw.

De niet geheel fitte Belgische doelman in Madrileense dienst bleef halverwege in de kleedkamer achter en werd vervangen voor Alphonse Aréola. Real Madrid hervatte zijn stormloop en had – nadat Aréola een derde grote kans voor Dennis verijdelde – al gauw de aansluitingstreffer te pakken. Sergio Ramos ontsnapte ternauwernood aan buitenspel en kopte de 1-2 binnen.

Die stand bleef lang op de borden staan, maar in de slotfase ging het alsnog mis. Vormer kreeg in korte tijd twee gele kaarten en Casemiro kopte een vrije trap van Kroos binnen: 2-2. Meer leed bleef de Belgen echter bespaard. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie