'Büttner maakt indruk in de Verenigde Staten en gaat meerjarig contract tekenen'

'Büttner maakt indruk in de Verenigde Staten en gaat meerjarig contract tekenen'

Gepubliceerd: dinsdag 1 oktober 2019 om 22:14di 01-10-2019 om 22:14

Alexander Büttner staat voor een transfer naar de Amerikaanse Major League Soccer. De linksback, die afgelopen zomer vertrok bij Vitesse, zou op het punt staan om een meerjarig contract te tekenen bij New England Revolution.

Bij die club liep Büttner in september al een paar weken stage, zo schrijft De Gelderlander. De linksback zou coach Bruce Arena daarbij overtuigd hebben van zijn kwaliteiten, waardoor hij binnenkort de overstap naar New England Revolution kan maken. De topclub uit de Verenigde Staten, die zijn thuisbasis heeft in een dorp nabij Boston, wil Büttner voor meerdere jaren vastleggen.

De 30-jarige back wil desgevraagd niet reageren op de interesse van New England Revolution, dat momenteel in de play-offs om  het landskampioenschap is verwikkeld. Büttner zou daarom ook pas in november aan kunnen sluiten, om zich vanaf dat moment voor te bereiden op het volgende seizoen in Amerika. Dat start in maart 2020.

De transfervrije Büttner kon deze zomer een nieuw contract tekenen bij Vitesse, maar de onderhandelingen liepen stuk vanwege financiële redenen. In het verleden kwam de verdediger uit Doetinchem ook uit voor Dinamo Moskou, Anderlecht en Manchester United.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws