Bosz krijgt geen poot aan de grond tegen De Ligt, maximale score voor City

Bosz krijgt geen poot aan de grond tegen De Ligt, maximale score voor City

01-10-2019 22:54
37

Het Bayer Leverkusen van Peter Bosz lijkt na twee Champions League-wedstrijden al een streep door overwintering in het miljardenbal te kunnen zetten. Die Werkself verloren tijdens de eerste speelronde thuis van Lokomotiv Moskou en konden het dinsdagavond niet bolwerken tegen Juventus.

Groep D
Matthijs de Ligt maakte de negentig minuten vol en Daley Sinkgraven viel na rust in. Juventus benutte na een kwartier meteen zijn eerste kans: Gonzalo Higuaín troefde Jonathan Tah af en verschalkte Lukas Hradecky met een schuiver vanuit de tweede lijn. La Vecchia Signora leunde achterover, koos zijn momenten uit en kwam in de tweede helft op 2-0: een voorzet van Higuaín ging aan Cristiano Ronaldo voorbij, maar werd tot doelpunt gepromoveerd door Federico Bernardeschi. Ronaldo pakte in de slotfase alsnog zijn treffer mee: 3-0.

Juventus staat nu samen met Atlético Madrid bovenaan in de poule. Los Rojiblancos hadden één helft nodig om de muur van Lokomotiv Moskou te slechten, maar kunnen met een 0-2 zege terug naar Spanje. João Félix tekende vlak na rust in twee instanties voor zijn eerste Champions League-goal, Thomas Partey tekende op aangeven van Diego Costa voor de tweede treffer. Jan Oblak moest nog zijn kwaliteiten etaleren bij een dubbele kans voor de gastheren, maar de zege van Atlético kwam niet meer in gevaar.

Groep B
Manchester City koerst met zes uit twee af op Champions League-overwintering. Dinamo Zagreb had in de eerste wedstrijd met 4-0 gewonnen van Atalanta Bergamo en hield in Manchester lange tijd de 0-0 op het bord, maar ging na ruim een uur alsnog onderuit. Raheem Sterling fungeerde als eindstation van een mooie aanval over meerdere schijven: 1-0. Phil Foden zorgde in de extra tijd voor de definitieve beslissing met zijn 2-0. De Kroaten blijven op drie punten staan en lijken met Shakhtar Donetsk - dat eerder op de avond in extremis won bij Atalanta Bergamo - te gaan strijden om de tweede plek achter The Citizens.