'Falende Ajax-directeur wordt fors betaald; verbazing over torenhoge afkoopsom'

'Falende Ajax-directeur wordt fors betaald; verbazing over torenhoge afkoopsom'

Gepubliceerd: woensdag 2 oktober 2019 om 06:52wo 02-10-2019 om 06:52

Laatste update: woensdag 2 oktober 2019 om 08:26wo 02-10-2019 om 08:26

Binnen Ajax heeft men met verbijstering gereageerd op de jaarcijfers die de Amsterdammers vorige week naar buiten brachten. De enorme winst die de club boekte kan op goedkeuring rekenen, maar de bonus die de vertrokken operationeel directeur Rutger Arisz meekreeg is volgens betrokkenen veel te hoog.

Arisz ontving het afgelopen boekjaar een bonus van 37.500 euro en een vertrekpremie van liefst 425.000 euro, zo schrijft De Telegraaf. Vooral dat laatste bedrag is opvallend, want de contractueel vastgelegde vertreksom van de voormalig operationeel directeur van de Amsterdammers bedroeg 140.000 euro. Het bedrag dat Arisz daadwerkelijk heeft meegekregen is dus vele malen hoger.

Ajax meldde dat Arisz zelf besloot om te stoppen bij de club, maar eerder meldde de ochtendkrant al dat de directeur naar de uitgang werd geduwd door de Raad van Commissarissen. Hij zou van bijna elk dossier (de naamgeving van de Johan Cruijff Arena, de afwikkeling van de situatie-Nouri) een puinhoop hebben gemaakt en dat was reden voor Ajax om hem te ontslaan. Gedwongen ontslag zou ook verklaren waarom de afkoopsom voor Arisz dermate hoog is.

De vertrekkende financieel directeur Jeroen Slop kreeg ook een bonus uitgekeerd, maar verrassenderwijs was die maar een fractie meer dan de bonus voor Arisz. Slop was meer dan twintig jaar werkzaam voor Ajax en populair bij fans en medewerkers, maar hij kreeg een vertrekpremie van 'slechts' 486.000 euro.

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws