'Ondertussen heeft Garcia de la Vega al 60.000 euro gedeclareerd namens Roda JC'

'Ondertussen heeft Garcia de la Vega al 60.000 euro gedeclareerd namens Roda JC'

02-10-2019 07:09
110

Hessel Meijer, mede-directeur van Roda JC, probeert om Mauricio Garcia de la Vega buiten te werken bij de Limburgse club. De Mexicaanse kandidaat-investeerder stortte nog geen euro op de rekening van de Koempelclub, die daardoor in de financiële malaise is beland.

Er staat een groep mensen klaar die geld in de club willen steken, zegt Meijer tegen De Telegraaf. "Maar dat willen ze pas doen als Garcia de la Vega weg is. Het liefst zou ik hebben dat dat gebeurt zonder hem ook maar 1 euro mee te geven. Hoe haal je het in je hoofd om zo iemand nog geld mee te willen geven? Hij is keihard in gebreke gebleven."

Dat kan de mede-directeur van de Limburgers bewijzen, stelt hij. "Door niet te investeren blijft hij contractueel in gebreke. Ik ben er voor 95 procent zeker van dat hij ook helemaal geen euro heeft om in de club te stoppen. Investeren is iets anders dan een lening afsluiten op naam van Roda. Bovendien is er ook 0,0 procent kans dat hij door de KNVB wordt goedgekeurd als eigenaar."

Door niet te investeren in de club en door allerlei zaken te ondernemen op kosten van Roda brengt Garcia de la Vega het voortbestaan van de Koempelclub in gevaar. "Er moet snel een oplossing komen, want straks moeten de lonen weer betaald worden en andere rekeningen voldaan", legt Meijer uit. "Op dit moment is daarvoor geen geld en dus zou een van de partijen het faillissement kunnen aanvragen. Ondertussen heeft Garcia de la Vega in drie maanden tijd al wel 60.000 euro gedeclareerd. Dat is een mooi salaris voor een directeur van een Eerste Divisie-club."