Van de Beek over kansen in Champions League: 'De Ligt en De Jong onvervangbaar'

Van de Beek over kansen in Champions League: 'De Ligt en De Jong onvervangbaar'

02-10-2019 07:12
60

Donny van de Beek is hersteld van zijn hamstringblessure en kan vanavond tegen Valencia starten bij Ajax. Of Ajax de prestaties van vorig seizoen kan evenaren durft de middenvelder niet te zeggen.

"Ik vind het een lastige", begint Van de Beek in gesprek met De Telegraaf. "Matthijs de Ligt en Frenkie zijn in principe onvervangbaar. De nieuwe spelers zijn andere types dan die we hadden en we hebben pas één wedstrijd in de Champions League gespeeld, dus is het moeilijk om te zeggen hoe hoog uiteindelijk ons plafond ligt. Maar het is duidelijk dat we weer een goede ploeg hebben."

Ajax won de eerste wedstrijd van de Champions League in eigen huis met 3-0 van Lille. Deze lijn hoopt Van de Beek door te trekken tegen Valencia. "De start van het seizoen is cijfermatig prima, we staan er nationaal en internationaal goed voor. Qua spel is nog niet alles geweldig en kunnen we nog veel progressie boeken. Maar in deze fase van het seizoen mogen we niet klagen hoe we ervoor staan. Misschien zijn we zelfs wat verder dan vorig jaar en dat geeft rust. Iedereen is ontspannen", sluit hij af.

Ajax neemt het in het Estadio Mestalla woensdagavond op tegen het Valencia van Jasper Cillessen. De wedstrijd begint om 21:00 uur.