AD: Neres geslachtofferd bij Ajax, Promes schuift door naar 'Europese' voorhoede

AD: Neres geslachtofferd bij Ajax, Promes schuift door naar 'Europese' voorhoede

02-10-2019 07:52
107

Edson Álvarez, Lisandro Martínez en Donny van de Beek staan woensdagavond op het middenveld als Ajax in de Champions League aantreedt bij Valencia. Dat verwacht het Algemeen Dagblad. Dat zou betekenen dat David Neres het kind van de rekening wordt.

Door de basisplaatsen van Álvarez en Martínez en het feit dat Donny van de Beek waarschijnlijk als 'tien' zal gaan fungeren, schuift Quincy Promes een linie naar voren. De man in vorm van de laatste weken zou dan als linksbuiten gaan spelen en dat gaat ten koste van David Neres. De Braziliaan speelt de laatste weken niet op de toppen van zijn kunnen en wordt volgens het Algemeen Dagblad nu geslachtofferd.

De rest van de voorhoede bestaat, zoals Ajax het altijd aanpakt in Europese duels, uit spits Dusan Tadic en rechtsvoor Hakim Ziyech. Met Promes als linksbuiten is wel het aanvalstrio dat vorig seizoen furore maakte in het miljardenbal doorbroken. Sergino Dest zou zich wederom mogen verheugen op een basisplaats, waardoor Noussair Mazraoui op de reservebank zit.

De verwachte opstelling van Ajax: Onana; Dest, Veltman, Blind, Tagliafico; Álvarez, Martínez, Van de Beek; Ziyech, Tadic, Promes.