De Wolf over clash tegen Feyenoord-opponent: 'Maakten je zo gek dat je toehapte'

De Wolf over clash tegen Feyenoord-opponent: 'Maakten je zo gek dat je toehapte'

Gepubliceerd: woensdag 2 oktober 2019 om 08:03wo 02-10-2019 om 08:03

Feyenoord neemt het donderdagavond op tegen FC Porto in de Europa League. John de Wolf en Ed de Goey speelden met de Rotterdammers tijdens de clash tussen beide teams in de achtste finales van de Champions League in het seizoen 1993/1994 en herinneren zich de wedstrijd nog goed.

"Bij Porto waren ze meesters van de intimidatie", begint De Goey als hij terugdenkt aan die wedstrijd in gesprek met De Telegraaf. "Dat begon voor de wedstrijd al in de tunnel, vooral door die (Fernando, red.) Couto. Het was daarna een keiharde wedstrijd. Zij hadden een paar houthakkers achterin. Voetballend deden we goed mee, maar uiteindelijk kregen we vlak voor tijd toch de 1-0 tegen."

De Wolf denkt nog steeds vol frustratie terug aan die wedstrijd tegen Porto. "Ik liep terug na een corner en ineens haalt Zé Carlos keihard uit. Ik had drie hechtingen achter mijn oor, maar ik ben wel gewoon doorgegaan. De klap was op tv duidelijk in beeld, maar de scheidsrechter had niks gezien. (...) Na de wedstrijd werd het nog heel grimmig in de spelerstunnel met supporters van FC Porto. De politie en de ME kwamen erbij. Heel intimiderend." 

"Er zat zoveel leepheid in die ploeg. Het waren meesters in het toneelspel en het zuigen en ze maakten je zo gek dat je toch toehapte", aldus De Wolf. "We hadden het er van tevoren nog zo over gehad dat we geen kaarten moesten krijgen, en toch kregen we in beide wedstrijden een rode kaart."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws