Stam kritisch: 'Als dat ook al ontbreekt, wordt het lastiger dan het nu al is'

Stam kritisch: 'Als dat ook al ontbreekt, wordt het lastiger dan het nu al is'

02-10-2019 11:53
76

Jaap Stam kijkt met een kritische blik naar de recente prestaties van zijn spelersgroep. Feyenoord kampte in de eerste weken van de competitie met de nodige blessures, maar volgens Stam had het simpelweg beter gemoeten tijdens de eerste wedstrijden van de Eredivisie. 

"Ook al ben je niet compleet, dan moet je meer brengen dan wij deden", vertelt Stam in gesprek met Voetbal International. "Voetbal is meer dan alleen spelen in balbezit, je verwacht ook een bepaalde instelling, die wil om te winnen, niet opgeven, werken voor elke meter."

"Als dat ook al ontbreekt bij ons, wordt het lastiger dan het nu al is. Daarom hebben we even bij elkaar gezeten", aldus de coach. "We hebben met z'n allen wel wat teleurstellingen te verwerken gehad. Tegen ADO en Emmen weet je een sterk begin niet uit te bouwen, tegen AZ speel je niet goed, maar benut je ook de kansen niet. Wat doe je dan? Hoe reageer je? Laat je die koppies zakken, of ga je door?"

Tegen FC Twente zag Stam het Feyenoord dat hij graag wil zien. "We wisten nu wél op de juiste momenten druk te zetten, zodat we konden omschakelen en gevaarlijk werden. Daarbij speelden we in fases opnieuw aardig voetbal, maar belangrijker nog vind ik dat we na de gelijkmaker van Twente, die we zelf weggaven, niet in de war raakten en bleven doorgaan."