Derksen: 'Verbaasd over prestaties Ajax in Champions League, denk dat ze winnen'

Derksen: 'Verbaasd over prestaties Ajax in Champions League, denk dat ze winnen'

02-10-2019 12:37
88

Johan Derksen denkt dat Ajax woensdagavond een goede kans maakt om te winnen van Valencia. De analist heeft vorig seizoen vaak met verbazing naar de Europese wedstrijden van de Amsterdammers gekeken.

"Ik ben zo verbaasd altijd door de verrichtingen van Ajax in de Champions League dat ik gewoon denk dat ze daar gaan winnen", aldus Derksen bij Veronica Inside. Erik ten Hag gaf tijdens de persconferentie dinsdagavond aan dat alle tegenstanders Ajax nu kennen en dat het er daardoor niet makkelijker door wordt. "Dat is ook hartstikke lastig, ja. Daar is geen speld tussen te krijgen", is Derksen het met hem eens.

Wim Kieft denkt dat het voor Ajax het beste is om met een wat offensiever middenveld te spelen tegen Valencia en hij pleit dan ook voor twee namen in de basisopstelling. "Van de Beek en Promes. Ze dubben een beetje, met Álvarez en Martínez hebben we die defensieve zekerheid. Nou, dat heb ik niet gezien elke keer, dat je dan wel die defensieve zekerheid hebt. Als je van jezelf uit kan gaan met een middenveld waar meer voetbal op zit, dan ben ik vrij optimistisch."

Ajax trapt woensdagavond om 21:00 uur af in het Estadio Mestalla. Bij Valencia begint Jasper Cillessen naar alle waarschijnlijkheid in de basis.