De Ligt krijgt groot compliment na overwinning Juventus: 'Hij groeit exponentieel'

De Ligt krijgt groot compliment na overwinning Juventus: 'Hij groeit exponentieel'

02-10-2019 15:01
27

Maurizio Sarri is tevreden over de prestatie van Juventus tegen Bayer Leverkusen en deelt een compliment uit aan Matthijs de Ligt, die een goede wedstrijd speelde tegen de ploeg van Peter Bosz. De Ligt krijgt steeds vaker het vertrouwen van Sarri.

"De defensie stond goed, maar we stonden erg ver van onze goal af", zegt Sarri in Italiaanse media na de 3-0 overwinning van dinsdagavond. "Cuadrado speelde een goede wedstrijd als wingback, maar er is nog steeds ruimte voor verbetering. De Ligt groeit exponentieel. Leverkusen had de bal, maar kon in de laatste twintig meter niet gevaarlijk worden."

De Ligt zelf is ook tevreden met zijn prestaties. "Italië staat bekend om het verdedigen, maar de trend is aan het veranderen. Hoe hoog we vandaag (dinsdag, red.) hebben verdedigd, zo hoog heb ik bij Ajax nog nooit verdedigd. We hebben een nieuwe trainer en dus ben ik niet de enige die moet wennen. Ik begon matig, maar het gaat per wedstrijd beter."

Sarri lijkt momenteel niets in het idee te zien om Cristiano Ronaldo, Gonzalo Higuaín en Paulo Dybala in de voorhoede te zetten. "Als ik in de kroeg zit lijkt dat misschien een goed idee. Maar als ik op de bank zit moet ik ook rekening houden met de balans. Als het team in de toekomst goed in balans is kunnen we het proberen, maar nu is het nog prematuur."