Garcia de la Vega schakelt bedrijf in en denkt aan complot: Dit is een setup

Garcia de la Vega schakelt bedrijf in en denkt aan complot: "Dit is een setup"

02-10-2019 15:17
103

Mauricio Garcia de la Vega, de beoogde nieuwe eigenaar van Roda JC, denkt dat er is samengespannen tegen hem en heeft een bedrijf ingeschakeld om de onderste steen boven te krijgen. De Mexicaanse investeerder weet zeker dat er op de achtergrond spelletjes worden gespeeld.

Er is al sinds de komst van Garcia de la Vega bij Roda veel over hem te doen. Hij zou investeren, maar stopte nog geen euro in de club. Garcia de la Vega was naar verluidt in gesprek over een vertrekregeling, maar werd afgelopen vrijdag in de rust van het duel met De Graafschap door de eigen fans uit het stadion gezet. Daardoor is de situatie mogelijk 180 graden gedraaid.

Garcia de la Vega laat in een interview met Voetbal International weten dat hij een Nederlands bedrijf heeft ingeschakeld om te ontdekken wie er achter een mogelijk complot zit. "Daar hoop ik binnenkort duidelijkheid over te krijgen. Mensen zijn tegen mij opgezet, dat kan niet anders. Ik heb een bedrijf ingeschakeld om dat voor mij te onderzoeken. Zij zullen een rapport opmaken van de gang van zaken binnen Roda JC. Wat er is gebeurd, hoe bepaalde mensen hebben gehandeld."

Garcia de la Vega denkt dat iemand erop uit is om hem weg te jagen bij Roda. "Ten eerste het nepnieuws over mij dat naar buiten is gekomen. Ten tweede de supporters die tegen mij zijn opgezet. Ten derde de actie van afgelopen vrijdag. En ten vierde dat alle medewerkers nu thuiszitten (kantoorpersoneel legde werkzaamheden neer, red.)."

"Dit is een setup, voor mij is het duidelijk. Als mensen echt van Roda houden, dan beschadigen ze hun club niet. En dat is wel wat er nu aan de hand is. Omdat er persoonlijke belangen meespelen."