'Matthijs de Ligt heeft al een strakker gezicht en begint al af te vallen'

'Matthijs de Ligt heeft al een strakker gezicht en begint al af te vallen'

Gepubliceerd: woensdag 2 oktober 2019 om 15:35wo 02-10-2019 om 15:35

Wim Kieft zag na de wedstrijd van Juventus tegen Bayer Leverkusen in de Champions League dat het goed gaat met Matthijs de Ligt. Dat duel was echter geen test voor de verdediger van 75 miljoen euro, zegt de analist.

"Ik probeer me te verplaatsen in hem. Het is minder spannend, avontuurlijk en frivool dan hoe hij bij Ajax gewend was", zegt Kieft bij Veronica. "Hier moet je zo sober spelen. De ballen moet je eigenlijk gewoon van A naar B laten gaan."

"Je zag een aantal keren dat Juventus van achteruit op wilde bouwen, maar dat zag er niet uit. Het was echt dramatisch, dus dat willen ze ook helemaal niet. De Ligt is ook niet echt getest. Het is niet dat hij een geweldige spits tegenover hem had."

Kieft en collega-analist Johan Derksen kregen een interview van Veronica met De Ligt te zien. "Hij heeft een strakker gezicht en begint al af te vallen", zegt Derksen. "Hij moet daar waarschijnlijk heel hard werken." 

Volgens Italiaanse media heeft Juve-trainer Maurizio Sarri De Ligt op een dieet gezet. "Bij Ajax kon hij heerlijk voetballen met het gewicht dat hij had, maar als je teveel afvalt kan dat ook ten koste gaan van je kracht", voegt Derksen toe.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws