Update: Ajacied Dest niet in Amerikaanse selectie voor bindende interlands

Update: Ajacied Dest niet in Amerikaanse selectie voor bindende interlands

02-10-2019 15:45 Laatste update: 17:11
141

De Amerikaanse bondscoach Gregg Berhalter maakt later op woensdag de selectie van het nationale elftal bekend. Opvallend: Ajax-verdediger Sergiño Dest zit daar niet bij.

Dat meldt The Athletic. Het is niet duidelijk waarom Dest niet wordt opgeroepen door Berhalter. De Ajacied (18) staat al weken in de spotlights omdat hij uiterlijk voor het einde van deze maand moet kiezen tussen Amerika en Nederland. Dest sprak onlangs met Oranje-bondscoach Ronald Koeman. De KNVB wil hem overhalen om voor het Nederlands elftal te kiezen.

Of Dest geblesseerd is, gekozen heeft voor het Nederlands elftal of gewoon uit de wind wordt gehouden, is niet duidelijk. Het blijft vooralsnog speculeren. Amerika speelt eind oktober een officiële interland tegen Cuba. Wanneer Dest dan in actie komt, kan hij niet meer voor het Nederlands elftal kiezen.

Update: Sergiño Dest behoort definitief niet tot de selectie van de Verenigde Staten voor de bindende interlands tegen Cuba en Canada. Vorige maand debuteerde hij voor Team USA, maar dit waren vriendschappelijke wedstrijden. Daardoor kan de vleugelverdediger van Ajax nog van voetbalnationaliteit wisselen. Onlangs sprak Oranje-bondscoach Ronald Koeman met Dest en de Nederlandse kansen lijken nu toe te nemen.