Ajax O19 scoort erop los in Valencia en gaat na twee duels aan kop in Youth League

02-10-2019 16:02
62

Ajax O19 heeft het goede voorbeeld gegeven en de leeftijdsgenoten van Valencia verslagen. In de UEFA Youth League was de ploeg van John Heitinga duidelijk een maatje te groot voor de Spanjaarden, al werd het in de tweede helft toch nog spannend: 3-5.

Het eerste kansje was voor Valencia, maar daarna dicteerde Ajax de wedstrijd. De ploeg van Heitinga was slordig met de gecreërde mogelijkheden, echter stond het al snel 0-1. De zestienjarige Youri Regeer scoorde uit een omhaal nadat Sontje Hansen een voorzet van Liam van Gelderen had gemist. Niet veel later sloeg ook Nordin Musampa toe: 0-2.

Valencia had niets in te brengen tegen Ajax, maar kwam toch weer terug in de wedstrijd. Dat gebeurde via Pablo Gozalbez, die het eindstation was na een goed uitgevoerde counter. Regeer kopte Ajax vervolgens weer naar 1-3.

Ajax was ook in de tweede helft heer en meester, maar toch was het lang wachten op een vierde Amsterdamse treffer. Nadat Valencia een kans op 2-3 kreeg, counterde Ajax zich naar 1-4. Guillem Molina werkte de bal achter zijn eigen keeper. De wedstrijd leek definitief gespeeld en toen het ook nog 1-5 werd, twijfelde niemand daar meer aan.

Maar Ajax ging uiterst onzorgvuldig de slotfase in en kreeg nog twee treffers tegen, waardoor Valencia weer hoop kreeg en wilde profiteren van de Amsterdamse onrust. Kansen kregen de Spanjaarden genoeg, maar Ajax wist de zege over de streep te trekken.

Ajax won ook de eerste wedstrijd tegen OSC Lille en gaat na twee duels aan kop. Lille won van Chelsea en staat tweede.