'Ik vind wel dat wij een betere selectie hebben dan PSV en kampioen moeten worden'

'Ik vind wel dat wij een betere selectie hebben dan PSV en kampioen moeten worden'

Gepubliceerd: woensdag 2 oktober 2019 om 16:16wo 02-10-2019 om 16:16

Voor Donny van de Beek is het absoluut geen uitgemaakte zaak dat Ajax dit seizoen kampioen van Nederland wordt. Hoewel de Amsterdammers door veel kenners als torenhoge favoriet worden gezien, is de midddenvelder op zijn hoede voor de rivaal PSV.

Ajax staat nu op doelsaldo eerste in de Eredivisie. "Toch is er wel degelijk een heftige concurrentiestrijd tussen Ajax en PSV", zegt Van de Beek in Voetbal International. "PSV heeft echt een goede ploeg, ze zullen niet heel veel wedstrijden verliezen. Wij denk ik ook niet, maar het zal ook niet allemaal vanzelf gaan. Wij kunnen ook een keer een mindere dag hebben tegen de wat kleinere teams. Ik vind wel dat we dan nog kwaliteit genoeg hebben om te winnen. PSV heeft dat ook, spelers die uit het niets toch doelpunten maken."

Tijdens de eerste topper van het seizoen hielden PSV en Ajax elkaar in evenwicht. "In het huis van de concurrent 1-1 spelen, is uiteindelijk niet zo'n slecht resultaat", zegt Van de Beek. "Ik vind wel dat wij een betere selectie hebben dan PSV en daarmee moeten we opnieuw kampioen worden. Dat mogen we verwachten en eisen van onszelf."

Poll

Wie wordt kampioen van Nederland?

(1315 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws