Grote plannen KNVB: nieuwe competitie voor spelers onder 21 jaar

Grote plannen KNVB: nieuwe competitie voor spelers onder 21 jaar

02-10-2019 16:58
61

De KNVB heeft plannen voor de introductie van een nieuwe competitie. Dat laat de voetbalbond woensdag weten. Het gaat om een landelijke competitie met teams die bestaan uit spelers die niet ouder zijn dan 21 jaar.

De wens voor zo'n competitie komt van de clubs zelf, meldt de KNVB. Directieleden Eric Gudde, Nico-Jan Hoogma en Art Langeler spraken het afgelopen anderhalf jaar met alle BVO's. Uit die rondgang kwamen 'veel ideeën en wensen' naar voren. De suggestie om een nieuwe O21-competitie te starten, is op dit moment het meest concreet.

"We willen recht doen aan alle belanghebbenden en, hoe moeilijk ook, proberen te komen tot een model waar liefst alle clubs achter kunnen gaan staan", laat de KNVB-directie weten. "Hier hebben we de komende weken in oktober voor nodig, we zullen het overleg op directieniveau voeren. Dus de algemeen directeuren en de technisch directeuren."

De planning is om in november te komen met een voorstel naar de clubs. Tijdens de Algemene Vergadering Betaald Voetbal van 3 december wordt er over gestemd.