PSV breekt per direct met dubieuze sponsor: 'Reputatie van de club is geschaad'

PSV breekt per direct met dubieuze sponsor: 'Reputatie van de club is geschaad'

Gepubliceerd: woensdag 2 oktober 2019 om 17:27wo 02-10-2019 om 17:27

PSV breekt per direct met Investous. Dat maakt de Eindhovense club woensdag bekend. Het Cypriotische bedrijf raakte deze week in opspraak na een uitzending van het televisieprogramma Opgelicht.

Meerdere mensen zouden voor forse bedragen gedupeerd zijn door Investous. Via het bedrijf, waarvan de naam tijdens wedstrijden te zien was op de reclameborden langs het veld, kan worden geïnvesteerd in extreem risicovolle beleggingen. Zo houdt Investous zich bezig met het maken van nepadvertenties, waarbij BN'ers 'vertellen' hoe ze miljonair zijn geworden door bijvoorbeeld te handelen in bitcoins.

Geconfronteerd met het nieuws, liet PSV in eerste instantie nog weten geen reden te zien om de banden met Investous te verbreken. Daar komt de directie nu op terug. In een statement op de officiële website maakt PSV duidelijk dat de overeenkomst met de dubieuze sponsor is verbroken.

'Een opeenstapeling van nare feiten in de voorbije maanden is de oorzaak van het besluit', klinkt het. 'Het bedrijf is in opspraak geraakt door haar manier van omgaan met klanten die het financiële product van Investous afnemen. PSV heeft vanmiddag geconcludeerd dat de reputatie van de club is geschaad en dat is een ontbindende voorwaarde in het contract.'

PSV heeft Investous gesommeerd om alle verwijzingen naar PSV van de website te halen. Ook de club haalt de naam van het bedrijf zo snel mogelijk uit de lijst sponsors op de eigen website. Ook andere reclame-uitingen, bijvoorbeeld langs het veld in het stadion, worden verwijderd. Investous was sinds januari van dit jaar de Official Trading Partner van PSV.

Een vrouw raakte acht ton kwijt door in zee te gaan met Investous en heeft aangifte gedaan bij de politie. 'Deze feiten en de aanhoudende negatieve publiciteit rondom Investous hebben er voor gezorgd dat PSV niet langer met het bedrijf geassocieerd wenst te worden', besluit de Eindhovense club.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws