Bevestiging uit Kerkrade: drie punten in mindering en boetes voor Roda JC

Bevestiging uit Kerkrade: drie punten in mindering en boetes voor Roda JC

02-10-2019 18:25
93

Het is officieel: Roda JC heeft drie punten aftrek gekregen van de KNVB. De geplaagde club uit Kerkrade heeft niet voldaan aan bepaalde licentieregels.

De licentiecommissie stelde deze zomer een onderzoek in naar Roda JC. Daaruit is gebleken dat de club zich niet aan de regels houdt. Naast de drie punten in mindering, krijgt Roda ook boetes van 2.500 euro en 10.000 euro. Het is de vraag wie dat gaat betalen. Financieel zit Roda aan de grond, terwijl de beoogde eigenaar Mauricio de la Vega nog geen euro in de club heeft gestoken.

Wedden

Meer odds

Door de puntenaftrek is Roda JC de nieuwe hekkensluiter in de Keuken Kampioen Divisie met drie punten. De ploeg van trainer Jean-Paul de Jong pakte in de eerste zeven competitiewedstrijden slechts zes punten. Het is nog niet duidelijk of Roda JC in beroep gaat.

Volgens De Limburger hebben de sancties van de KNVB te maken met Garcia de la Vega. De omstreden Mexicaan benoemde zichzelf in juni tot directeur, terwijl hij ook de beoogde eigenaar is. Dat is verboden volgens de regels van de KNVB. Binnen Roda JC wil iedereen af van Garcia de la Vega. Hij werd vrijdag uit het Parkstad Limburg Stadion gezet door boze supporters.