Update: Club Brugge maakt statement over 'onrespectvolle' supporters in Madrid

Update: Club Brugge maakt statement over 'onrespectvolle' supporters in Madrid

Gepubliceerd: woensdag 2 oktober 2019 om 18:58wo 02-10-2019 om 18:58

Laatste update: donderdag 3 oktober 2019 om 11:28do 03-10-2019 om 11:28

Een groep supporters van Club Brugge heeft de tongen losgemaakt in Spanje. Voor de Champions League-wedstrijd tegen Real Madrid (2-2) heeft een aantal fans zich misdragen in het centrum van Madrid, zo is te zien op beelden van Marca.

De supporters van Club Brugge bouwden dinsdag een feestje op Plaza Mayor, in het centrum van Madrid. Daarbij werd stevig gedronken. Enkele bedelaars was dat niet ontgaan, roken een kans en probeerden wat geld los te krijgen van de Belgen. Dat liep vervolgens uit de hand.

In een video van Marca is te zien dat de hoofddoek van een vrouwelijke bedelaar wordt afgetrokken door een supporter van Club Brugge. Een andere vrouw kreeg weer bier over zich heen. Daarnaast werd het plein ook vol vuil achtergelaten en dreigde een plaatselijke café-uitbater de politie te bellen.

De incidenten met de Brugse fans doen sterk denken aan een Spaans schandaal rond PSV-fans. In het voorjaar van 2016, in de aanloop naar Atlético Madrid - PSV, zorgde een groep voor grote verontwaardiging door vanaf een terras in Madrid munten te gooien naar bedelende vrouwen. De misdragingen werden gefilmd en gingen de hele wereld over.

Update: Club Brugge stelt een onderzoek in naar de supporters die zich deze week hebben misdragen in Madrid. Dat laat de Belgische topclub weten in een statement. 'Helaas kwamen gisterenavond laat beelden op social media van zogenaamde Clubsupporters die zich onrespectvol gedroegen tegenover vrouwen die om een aalmoes vroegen of hen bier wilden verkopen op de Plaza Mayor in het centrum van Madrid', klinkt het.

'Club veroordeelt dit gedrag en distantieert zich uitdrukkelijk van deze zogenaamde supporters. Dit gedrag is een Clubsupporter onwaardig en voor hen is - in lijn met onze ethische code - geen plaats binnen onze Club.' De Belgen zullen de personen in kwestie identificeren en 'niet nalaten om de nodige acties tot uitsluiting te nemen'.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws