Uitblinkende Hakimi leidt Dortmund naar zege, Napoli wint niet in België

02-10-2019 20:55 Laatste update: 21:00
4

Borussia Dortmund heeft de druk bij FC Barcelona en Internazionale gelegd in groep F van de Champions League. De ploeg van trainer Lucien Favre won woensdag met 0-2 bij Slavia Praag.

Dortmund trad aan met onder meer Marco Reus en Jadon Sancho en begon fel aan de wedstrijd in het Sinobo Stadium. De Engelsman kreeg meteen een goede kans op de 0-1, maar keeper Ondrej Kolar redde. De Duitsers hadden de overhand, maar haalden opgelucht adem toen Nicolae Stanciu oog in oog kwam te staan met Roman Bürki. De inzet kwam tegen de Dortmund-doelman aan.

Aan de andere kant sloegen de bezoekers na 35 minuten zelf wel toe. Achraf Hakimi verzilverde een heel knappe rush: hij kapte een verdediger uit en schoot raak: 0-1. Daarmee was de glansrol van de Marokkaanse back nog niet uitgespeeld. Kort voor tijd stoomde hij op via de linkerflank en opnieuw rondde hij sterk af: 0-2. Daarmee was het vonnis van Slavia Praag en invaller Mick van Buren geveld.

Dortmund komt door de 0-2 zege op vier punten in groep F. De Tsjechen blijven steken op één punt, net zo veel als FC Barcelona en Internazionale. De Spaanse en Italiaanse grootmacht treffen elkaar om 21.00 uur in Camp Nou.

KRC Genk - Napoli
Napoli kwam niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel in de Luminus Arena van KRC Genk. De Belgen kwamen beter voor de dag dan tegen RB Salzburg (6-2 nederlaag), maar toch kreeg Napoli enkele grote kansen. José Callejón schoot de bal via de handen van doelman Gaëtan Coucke tegen de paal en in de nastoot raakte Arek Milik de lat. De Poolse spits raakte in de eerste helft ook met een kopbal nog de lat.

Genk deelde af en toe een speldenprikje uit, maar moest vooral tegenhouden. De Italianen sprongen echter onzorgvuldig met de kansen om. Milik werd naar de kant gehaald, terwijl Dries Mertens zijn opwachting maakte. Ook de Belg kon in eigen land het verschil niet maken. Datzelfde gold voor Hirving Lozano, die negentig minuten meedeed. In de slotfase sloeg Genk nog bijna aan de andere kant toe via Ianis Hagi.

Het bleef evenwel bij 0-0. Napoli staat met vier punten voorlopig bovenaan in groep E, Genk heeft één punt. Salzburg en Liverpool komen nog in actie.