De Mos haalt vernietigend uit: 'Het heeft iets van een sekte, niet gezond'

De Mos haalt vernietigend uit: 'Het heeft iets van een sekte, niet gezond'

02-10-2019 20:55
54

Anderlecht is aan een historische slechte seizoenstart bezig, tot onbegrip van Aad de Mos. De analist ziet maar één oplossing: Vincent Kompany ontslaan.

Kompany werd afgelopen zomer met veel bombarie gepresenteerd in Brussel, maar Anderlecht staat na negen wedstrijden op de dertiende plaats in de Jupiler Pro League met zes punten. Dat leidde afgelopen zondag, na een doelpuntloos gelijkspel tegen hekkensluiter Waasland-Beveren, tot een fanprotest.

"Ik zeg het al vanaf dag één: een kansloze missie. Heel dat project Kompany. Een coach bén je niet, dat word je door vlieguren te maken: bij de jeugd, de beloften,... Kompany denkt dat hij als coach geboren is en zomaar het genie Guardiola kan imiteren", vliegt De Mos er bij Het Nieuwsblad met gestrekt been in.

Volgens hem is er maar één oplossing: Kompany laten gaan. "Het was fout om heel de revival op te hangen aan Kompany. Het heeft iets van een sekte en dat is niet gezond. Daarom zou ik, met alle respect, afscheid nemen van Kompany. Als je nu niet ingrijpt, sta je over drie weken misschien laatste."