'Matthijs en Frenkie exceptioneel, maar Ajax kan weer tot grote hoogte stijgen'

'Matthijs en Frenkie exceptioneel, maar Ajax kan weer tot grote hoogte stijgen'

03-10-2019 00:07 Laatste update: 00:11
28

Voor Daley Blind is het jaar 2019 haast niet te overtreffen. De verdediger annex middenvelder won de dubbel met Ajax, stond met de Amsterdammers in de halve finale van de Champions League en werd deze week als klap op de vuurpijl ook nog vader.

"Het jaar 2019 is voor mij heel bijzonder. Dat is heel moeilijk te evenaren in de toekomst", zegt een dolblije Blind na de 0-3 overwinning bij Valencia tegen FOX Sports. Door de geboorte van zijn zoon reisde hij dinsdag later dan zijn ploeggenoten af naar Spanje.

Twijfelen over zijn meespelen deed de Oranje-international niet. "Je kijkt eerst hoe de baby en de moeder het maken. Alles was perfect, dus ze mochten vrij snel naar huis. Dat was voor mij ook een teken. Zij zei ook: ga maar schat, ik weet dat je graag wil spelen. Top, ik kon 's avonds nog het vliegtuig in. Je leeft een beetje op een blauwe wolk, zal ik maar zeggen."

Blind vormde vorig jaar een ijzersterk duo met Matthijs de Ligt, maar ook met Joël Veltman als partner gaat het meer dan behoorlijk. "Joël vult het fantastisch in. We kennen elkaar door en door en zijn goede maatjes. Het voelt heerlijk om met hem samen te spelen. Wat iedereen al weet: Matthijs en Frenkie zijn exceptioneel. Zij verdienden die transfer, maar wij hebben met dit elftal doorgebouwd. Iedereen heeft zich snel aangepast. Dan kun je weer tot grote hoogte stijgen."