Ziyech 'zag hem op tijd dalen': 'Denk wel mooiste goal in mijn carrière'

Ziyech 'zag hem op tijd dalen': 'Denk wel mooiste goal in mijn carrière'

03-10-2019 07:18 Laatste update: 07:22
40

Hakim Ziyech had een belangrijk aandeel in de overwinning van Ajax op bezoek bij Valencia. Al na acht minuten probeerde de Marokkaan het van afstand en met een weergaloze goal zette hij de Amsterdammers op voorsprong.

"Ik trok naar binnen en zag de ruimte om te schieten", vertelt Ziyech na afloop tegen het Algemeen Dagblad. "Ik raakte hem lekker en zag vervolgens de bal net op tijd dalen. Het was een mooie goal. Ja, ik denk wel de mooiste goal in mijn carrière. Dat ligt ook aan het podium en het moment van de wedstrijd."

Wedden

Meer odds

"We waren heel efficiënt in de kansen die we kregen. We konden niet goed druk op de bal krijgen waardoor zij tussen de linies vrij konden komen. Maar aan de kant konden wij weer toeslaan in de counter. We hadden geluk dat zij die strafschop missen."

Onana
"En na rust werden we ook nog even gered door André Onana. Dat deed hij vaker. Als zij de 1-2 maken, hebben ze die aansluitingstreffer en krijgen ze er weer geloof in." 

Door de overwining heeft Ajax zes punten uit de eerste twee wedstrijden. Op woensdag 23 oktober spelen de Amsterdammers om 18:55 uur de volgende wedstrijd in de Champions League. Chelsea komt dan op bezoek in de Johan Cruijff ArenA.