De Mos geeft Ajax twee 'dikke tienen': 100% goed genoeg voor Europese top

De Mos geeft Ajax twee 'dikke tienen': "100% goed genoeg voor Europese top"

03-10-2019 13:02
122

Aad de Mos komt superlatieven tekort voor Ajax. De Amsterdammers versloegen Valencia in Mestalla (0-3) en kunnen 'the day after' rekenen op twee tienen van de oud-trainer.

"Ajax is een van de zes voornaamste kandidaten om dit jaar de Champions League te winnen", zegt De Mos tegen De Telegraaf. Hij beloont twee Ajacieden met 'dikke tienen': Andre Onana en Hakim Ziyech. "Het is inmiddels een uitgemaakte zaak dat André Onana een van de beste keepers van de wereld is", begint De Mos.

"Dat laat hij keer op keer zien in de Champions League, maar toonde hij ook bij PSV. Ik kan niets verzinnen wat hij tegen Valencia beter had kunnen doen. Onana was goed op hoge ballen, met zijn voeten en in de concentratie. Bovendien verrichte een aantal ongelooflijke en belangrijke reddingen."

Ook Ziyech krijgt een 10. "Hakim Ziyech deed in Mestalla alles goed en zijn goal was van wereldklasse. In de praatprogramma's kunnen ze er mee ophouden te zeggen dat hij niet goed genoeg is voor de absolute Europese top. Dat is hij honderd procent wél! Maar of hij ook echt weg moet willen, weet ik niet. Ajax is in mijn ogen Europese top."

Donny van de Beek krijgt een 9 van De Mos. "Tegen Valencia liet hij zien onmisbaar te zijn voor dit elftal. Hij is samen met Andre Onana, Hakim Ziyech en Dusan Tadic ook degene, die Ajax een goede kans geeft om de Champions League te winnen. Als ik het voor het zeggen had bij een Europese topclub, zou ik hem komende zomer razendsnel halen."