Feyenoord treft ' vrij stug persoon' in De Kuip: Last van stemmingswisselingen

Feyenoord treft ' vrij stug persoon' in De Kuip: "Last van stemmingswisselingen"

03-10-2019 13:35 Laatste update: 13:43
51

Feyenoord ontvangt donderdagavond FC Porto in De Kuip. Bij de Portugese topclub staat een grote naam onder contract: Pepe. De 36-jarige verdediger speelde in dienst van Real Madrid samen met Royston Drenthe en de Rotterdammer kan hem nog goed herinneren.

Pepe was geen feestnummer, weet Drenthe nog. "Hij is eigenlijk een vrij stug persoon. Hij was soms ook echt niet te pruimen in de kleedkamer en had last van stemmingswisselingen", memoreert hij in gesprek met de NOS. "Kijk, ik zeg je eerlijk: ik ben soms ook chagrijnig, maar bij hem kon je het altijd direct merken. Je kon je geintje dan beter bij iemand anders uithalen. Pepe kon niet zo goed meegaan in de sfeer van de kleedkamer."

Bij Real Madrid vormde Pepe een twee-eenheid met Marcelo, tot verbazing van Drenthe. "Want het zijn totaal verschillende types, maar het werden echt boezemvrienden van elkaar. Bij Real lag je standaard alleen op een hotelkamer, maar zij deelden er gewoon eentje. Ze waren altijd samen, niet normaal. Waarom? Dat moet je echt niet aan mij vragen, bro." Soms transformeerde Pepe in een 'leeuw', aldus Drenthe. "Op de training kreeg hij weleens kortsluiting."