Ajax-leiding verklaart zich solidair met fans en laat wedstrijd tegen ADO schieten

Ajax-leiding verklaart zich solidair met fans en laat wedstrijd tegen ADO schieten

03-10-2019 15:06
183

Niet alleen de bezoekende fans, ook de clubleiding van Ajax zal zondagmiddag niet van de partij zijn tijdens de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. De directie, bestuursraad en Raad van Commissarissen verklaart zich solidair met de supporters, laat een woordvoerder weten aan Ajax Life.

De Amsterdammers mogen al sinds 2006 geen supporters meenemen naar de Hofstad en de lokale autoriteiten hebben besloten om ook tijdens de editie van zondag geen Ajax-fans toe te laten. De clubleiding ziet niet in waarom er geen bezoekende supporters aanwezig zouden mogen zijn en is teleurgesteld over de gang van zaken. "De manier waarop ADO Den Haag en de gemeente Den Haag naar elkaar wijzen, vinden wij ongeloofwaardig", wordt een woordvoerder geciteerd door Ajax Life. "De ene keer mogen onze fans niet mee omdat ADO het niet zou willen en de andere keer is het een besluit van hun burgemeester (Pauline Krikke, red.)."

Voor de bestuurders van Ajax is de maat nu vol. "De clubleiding van Ajax heeft besloten zondag niet naar Den Haag te gaan en zodoende solidair te zijn met de supporters", klinkt het. Ajax hoopt een signaal af te geven richting ADO en de KNVB, zodat er in de nabije toekomst een oplossing kan komen. "Wij hebben er bij de KNVB op aangedrongen op korte termijn met elkaar om tafel te gaan om uit deze impasse te geraken."

De fanatieke fans van ADO hadden al aangekondigd actie te zullen ondernemen. Het vak Midden Noord zal pas na de twaalfde minuut van de wedstrijd gevuld worden. Volgens de harde kern 'horen uitsupporters erbij' tijdens de immer beladen ontmoetingen tussen ADO en Ajax.