Jaarcijfers Twente gepresenteerd: 'Trots op sportief en financieel herstel'

Jaarcijfers Twente gepresenteerd: 'Trots op sportief en financieel herstel'

03-10-2019 20:05
66

FC Twente heeft de jaarrekening van het seizoen 2018/2019 gepubliceerd. De Tukkers zijn trots op de cijfers, die volgens de club 'sportief en financieel herstel' laten zien. Toch blijft Twente op zijn hoede.

De Tukkers moesten stevig snijden in de kosten, zo valt te lezen op de officiële site van FC Twente. Het zogenaamde 'financiële herstructureringsplan' heeft er wel voor gezorgd dat er op sportief en financieel gebied herstel kon worden ingezet. Het kampioenschap in de Keuken Kampioen Divisie heeft daaraan bijgedragen, meldt de club.

De Tukkers zijn trots op het herstel, zo valt verder te lezen, maar de club 'blijft ook kritisch en gedisciplineerd kijken naar de budgetten'. Er zouden namelijk nog meerdere uitdagingen liggen: Twente heeft nog een aantal jaar nodig om weer een gezonde voetbalclub te worden. Daarnaast blijft het herstructureringsplan gelden en moet de club naar eigen zeggen 'financieel scherp aan de wind zeilen'.

De nettowinst van FC Twente over het vorige seizoen bedraagt bijna elf miljoen. Het negatieve eigen vermogen van bijna zes miljoen euro dat de Tukkers vorig seizoen hadden is dankzij het herstructureringsplan weggepoetst: het eigen vermogen bedraagt nu bijna veertien miljoen.