AZ continueert goede vorm: United komt goed weg met gelijkspel in Den Haag

03-10-2019 20:44
65

Het goed presterende AZ heeft zich in Europees verband ook weer laten gelden. De Alkmaarders speelden een prima pot tegen Manchester United en kregen eigenlijk te weinig met de 0-0 eindstand.

Dat AZ best mocht hopen op een resultaat tegen een uit vorm verkerend Manchester United was vooraf al duidelijk, maar vanaf minuut één maakten de Alkmaarders duidelijk dat ze zich dat ook in de oren hadden geknoopt. Het doel van David de Gea werd meermaals gezocht en na elf minuten werd een AZ-goal van Myron Boadu afgekeurd wegens buitenspel.

The Red Devils lieten zich voor rust ook niet onbetuigd. Mason Greenwood, de jonge aanvaller van het bezoek uit Engeland, dacht de score te openen maar had daarbij buiten Ron Vlaar gerekend. De ervaren verdediger van AZ wierp zich voor de bal en voorkwam daarmee een goal. United speelde verder te slap om tot gevaar te komen.

Na de pauze was het AZ dat het meeste aanspraak maakte op de winst. Calvin Stengs, Dani de Wit en de gevaarlijke Oussama Idrissi gaven de defensie van United meermaals stof tot nadenken, maar De Gea werd niet gepasseerd. De Noord-Hollanders hadden ook scheidsrechter Mazeika niet mee. Hij bestrafte een handsbal vlak na rust niet en zag ook niet dat De Wit twintig minuten voor tijd werd vastgehouden.

Met Marcus Rashford en Jesse Lingard als aanvallende versterkingen in de ploeg probeerden de gasten uit Manchester alsnog een zege af te dwingen in Den Haag. Lingard schoot vijf minuten voor tijd in kansrijke positie net over, maar daar bleef de inbreng van het tweetal dan ook bij. AZ mocht in de blessuretijd ook nog hopen op een winnende, maar uiteindelijk kwam het scorebord niet meer in beweging.

Door het gelijke spel staat AZ na twee wedstrijden nu op twee punten. United is koploper van de poule met vier punten uit twee wedstrijden.