Onderonsje tussen AZ-duo en United-manager Solskjaer: Een topspeler

Onderonsje tussen AZ-duo en United-manager Solskjaer: "Een topspeler"

03-10-2019 21:49 Laatste update: 21:51
23

Ole Gunnar Solskjaer sprak na afloop van het duel tussen AZ en Manchester United (0-0) kort met AZ-spelers Fredrik Midtsjo en Jonas Svensson. De manager van United kent het Noorse duo nog goed.

Solskjaer organiseerde in zijn tijd als speler jaarlijks een zomerkamp, waar Svensson en Midtsjo zich ook bij aansloten. "Ik herinner me de twee jongens nog, Jonas en Fredrik", zegt Solskjaer tegen FOX Sports. "Het was een soort zomerkamp in mijn geboortestad. Dat deed ik iedere zomer toen ik nog speler was. We verzamelden 25 jongens en meisjes uit Noorwegen. Midtsjo en Svensson zijn jongens uit de regio."

Wedden

Meer odds

"Fredrik heeft tot nu toe een fantastische carrière", zegt Solskjaer over Midtsjo. "Het is een all-out-middenvelder met veel energie en kwaliteiten. We konden toen al zien dat hij een topspeler zou worden. Waar we over spraken? Ik zei dat hij het goed heeft gedaan en vond het leuk om hem weer te zien. Ik volg AZ nu al een tijdje. Markus Henriksen speelde hier ook, dus ik ken wat jongens."

AZ en United hielden elkaar in Den Haag op 0-0. "Wij hadden een penalty moeten krijgen. Misschien hadden zij er ook een kunnen krijgen. Voor ons was het 100% zeker een penalty. Het is teleurstellend en frustrerend, maar als je uit een punt pakt en thuis wint, doe je het goed. We hebben een goed punt gehaald vandaag."