PSV wint zeer eenvoudig en maakt prachtige Europese week compleet

PSV wint zeer eenvoudig en maakt prachtige Europese week compleet

Gepubliceerd: donderdag 3 oktober 2019 om 22:51do 03-10-2019 om 22:51

Laatste update: donderdag 3 oktober 2019 om 22:53do 03-10-2019 om 22:53

PSV heeft zonder groots te spelen eenvoudig met 1-4 gewonnen bij Rosenborg BK in groep D van de Europa League. De ploeg van coach Mark van Bommel bezegelt daarmee een uitstekende Europese week voor het Nederlandse voetbal.

PSV kreeg kort voor de aftrap een tegenvaller te verwerken, aangezien Jeroen Zoet niet fit genoeg bleek. Hij werd vervangen door Robbin Ruiter, die niet veel te doen kreeg, maar de Eindhovenaren zelf ook zag worstelen. PSV speelde zeer slordig - Rosenborg had zelfs een licht overwicht - maar kwam na een klein kwartier wel op voorsprong. Pablo Rosario, die bepaald niet bekend staat als goaltjesdief, schoot via de onderkant van de lat raak en scoorde voor het derde duel op rij.

Ook na die treffer kwam het spel van PSV niet van de grond in Trondheim. Toch werd het enigszins tegen de verhouding in 0-2. Denzel Dumfries zag zijn inzet in twee instanties in het doel verdwijnen via een Noors been. PSV bleek bijzonder effectief, want nog voor rust sloeg ook Donyell Malen toe na slordig balverlies van Rosenborg. Daarmee was het duel al na één helft beslist. 

Na de pauze ebde de concentratie weg bij PSV. De ploeg van Van Bommel wiegde zichzelf in slaap en kreeg prompt een treffer om de oren. Ruiter, die tot dan weinig te doen had, tikte de bal eerst nog knap van de doellijn, maar in de rebound was Samuel Adegbenro trefzeker.

Het was voor PSV het sein om weer even aan te zetten. Malen liet een opgelegde kans op aangeven van Bergwijn nog liggen, maar niet veel later was het wel raak. Ritsu Doan stak de aanvaller vrij weg en Malen trof doel in de korte hoek. De Japanner bekroonde zijn basisplaats daarmee met twee assists. Een onmachtig Rosenborg kreeg wel wat kansen, maar het bleef bij één Noorse treffer.

PSV blijft zodoende foutloos en heeft zes punten uit twee duels. Sporting Portugal won met 2-1 van LASK, waardoor die teams elk drie punten hebben. Rosenborg staat nog met lege handen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws