Van Bommel kiest voor Ruiter bij PSV: 'Zo snel mogelijk een warming-up doen'

Van Bommel kiest voor Ruiter bij PSV: 'Zo snel mogelijk een warming-up doen'

Gepubliceerd: donderdag 3 oktober 2019 om 23:28do 03-10-2019 om 23:28

Robbin Ruiter was een opvallend gezicht in de basis van PSV. Tijdens de warming-up voor het Europa League-duel met Rosenborg BK bleek dat Jeroen Zoet niet fit genoeg was om te spelen.

Mark van Bommel koos voor Ruiter in plaats van Lars Unnerstall. "Nee, het was geen totale verrassing. Iedereen heeft gezien dat Jeroen afgelopen zondag wat last had. Ik hield er rekening mee. In de warming-up bleek dat het niet ging", zegt Ruiter tegen FOX Sports.

"Dan ga je zo snel mogelijk een korte warming-up doen. Het was geen ideale voorbereiding, maar het is prima gegaan. Ik vond mezelf wat slordig in de tweede helft, om kritisch te blijven. Uiteindelijk moet je de ballen tegenhouden. Dat is prima gegaan."

PSV won met 1-4. Ruiter heeft weinig te klagen. "De tegengoal was hartstikke jammer, want het liefst wil je de nul houden. Maar als je met 1-4 wint bij Rosenborg, mag je tevreden zijn. Als je met 0-3 de rust ingaat en ook zo in de tweede helft voetbalt, wordt het een grotere uitslag, maar zij gingen opportunistischer spelen en wij wat minder, maar 1-4 is een prima uitslag."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws