Terug in de basis bij Feyenoord: 'Het was voor mij echt een lastige periode'

Terug in de basis bij Feyenoord: 'Het was voor mij echt een lastige periode'

04-10-2019 06:52
33

Jens Toornstra keerde donderdagavond terug in de basis. Hij verving Orkun Kökcü, die nog fit genoeg was om te starten tegen Porto. Zijn vervanger Toornstra had een groot aandeel in de overwinning van Feyenoord door de 1-0 te maken.

"Ik dacht eerst: ik schiet hem hard en vol overtuiging. Maar op het laatste moment bedacht ik dit", vertelt Toornstra tegen het Algemeen Dagblad. "Dan is de kans toch groter dat je de bal de juiste richting kunt geven." Het bleek de juiste zet, de middenvelder schoot de bal beheerst achter een kansloze Porto-keeper Agustin Marchesin. 

Toornstra keerde terug van een slepende enkelblessure, die hem lange tijd aan de kant hield. Voor het eerst in zijn carrière kreeg hij te maken met een serieuze blessure. "Het was voor mij echt een lastige periode. Vooral omdat je het nooit hebt meegemaakt", vervolgt Toornstra. "Ik zag de jongens in de voorrondes van de Europa League naar Georgië en Israël vliegen. Dan is het wel gek als je zelf niet instapt."

De middenvelder zag Rick Karsdorp tien minuten voor tijd de 2-0 maken na een solo door de defensie van de Portugezen, maar dat verbaasde Toornstra niet. "Dat hebben we hem wel vaker zien doen. Prachtig dat het lukt op zo'n avond. Een avond waar we trots op mogen zijn. Een wedstrijd ook die vertrouwen moet geven om dit niveau vast te houden. Ik heb nu aardig wat geweldige Europese avonden meegemaakt. Deze komt ook in mijn lijstje van mooiste wedstrijden."