Harde taal na 0-0 in Den Haag: 'Het slechtste Manchester United in dertig jaar'

Harde taal na 0-0 in Den Haag: 'Het slechtste Manchester United in dertig jaar'

04-10-2019 07:14 Laatste update: 07:27
64

Manchester United heeft in eigen land de wind van voren gekregen na het Europa League-optreden tegen AZ van donderdagavond. De B-keus van The Red Devils kon geen moment overtuigen op het kunstgrasveld in Den Haag en hield een 0-0 over aan de trip naar Nederland.

Analist Michael Owen vreest voor zijn oude club. "Ik denk niet dat ze in de top-zes van de Premier League gaan eindigen", spreekt de oud-spits duidelijke taal in de studio van BT Sport. "Dit moet toch het slechtste Manchester United sinds decennia zijn? Ze zijn weer terug op het niveau van voor Sir Alex Ferguson (die in 1986 zijn entree op Old Trafford maakte, red.). Dit is een proces van een paar jaar. We hebben vijf, zes, zeven jaar lang gedacht: veel slechter dan dit kan het niet worden. Nou, dat kon het dus wel."

Collega Owen Hargreaves ziet dat de selectie van manager Ole Gunnar Solskjaer niet in balans is. "Lukaku, Sánchez, Herrera, Fellaini zijn allemaal vertrokken. Nu zijn ze zo light in het middenveld en in de aanval. Ik heb te doen met die jonge jongens, zij moeten nu één van de grootste clubs ter wereld zien te dragen." Hargreaves doelt op spelers als Mason Greenwood en Marcus Rashford. "Zij zijn goed, maar ze zouden die verantwoordelijkheid nu nog niet moeten hebben. Dit seizoen is eigenlijk al verloren. Laat die jonge spelers maar ervaring opdoen en kijk waar het schip strandt."