'Teleurgestelde' Veltman dolt met Blind: 'Zo goed bevriend zijn we dus niet'

'Teleurgestelde' Veltman dolt met Blind: 'Zo goed bevriend zijn we dus niet'

04-10-2019 07:42
45

Joël Veltman en Daley Blind zijn tevreden centraal achterin bij Ajax. Edson Álvarez en Lisandro Martínez werden door de club aangetrokken om de defensie te versterken, maar worden door het sterke spel van Veltman en Blind vaak doorgeschoven naar het middenveld.

"Het was natuurlijk even kijken hoe of wat", begint Veltman over de interesse in zijn diensten van afgelopen transferperiode tegen De Telegraaf. "Maar toen Ajax 'onbespreekbaar' zei, deed ik er alles aan om een basisplaats te veroveren. Als rechtsback of in het centrum maakte me niks uit." In de laatste vijf wedstrijden kreeg Ajax met het duo achterin maar één doelpunt tegen. "We lezen heel goed in wat de spits van de tegenstander en de middenvelders gaan doen. Daardoor halen we heel veel gevaar weg."

Ook Blind heeft zijn plek centraal achterin gevonden. "Tegen grote ploegen hebben we laten zien dat we goed voetbal op de mat kunnen leggen. En soms ook strijd als dat moet. Als het niet loopt, moet je knokken. En ik denk dat we wat dat betreft in het elftal een heel goede mix hebben. Het was even afwachten hoe alles op zijn plaats zou vallen, maar we zijn als team ontzettend snel gegroeid."

Er was ook nog plaats voor een dolletje tussen de twee verdedigers. Blind werd deze week vader van een zoon: Lowen Dace. "Hij heeft volgens mij al iemand anders. Dat vind ik wel jammer, ja", aldus een 'teleurgestelde' Veltman nadat hij door zijn medespeler niet gevraagd was om peetoom te worden. "Zo goed bevriend zijn we dus niet."