'FC Emmen tovert konijn uit de hoge hoed en haalt tweede international van Peru'

'FC Emmen tovert konijn uit de hoge hoed en haalt tweede international van Peru'

04-10-2019 09:23 Laatste update: 10:03
56

FC Emmen lijkt een tweede Peruviaanse international naar de Oude Meerdijk te gaan halen. Volgens het Dagblad van het Noorden en lokale media gaat Miguel Araujo zijn landgenoot Sergio Peña gezelschap houden.

De ploeg van Dick Lukkien zag verdedigers Nick Bakker en Jan-Niklas Beste deze week langdurig wegvallen en is op weg naar defensieve versterking. De vervanger van centrale verdediger Bakker lijkt uit verrassende hoek te komen: Araujo staat nog tot eind 2019 onder contract bij Alianza Lima, maar volgens El Bocón heeft hij toestemming om naar Drenthe af te reizen. De 24-jarige stopper heeft zelfs al zijn medische keuring in het Scheper Ziekenhuis van Emmen ondergaan, weet het Peruviaanse medium te melden.

Araujo probeerde het tijdens het seizoen 2013/2014 bij Rode Ster Belgrado, maar werkte zich na terugkeer in eigen land pas op tot international. De laatste van zijn voorlopig zeventien interlands speelde hij tijdens de Copa América van afgelopen zomer. Tijdens de eindstrijd tegen Brazilië zat hij echter op de bank.