Egbers over negatieve reacties na hartinfarct: 'Zo absurd, bijna lachwekkend'

Egbers over negatieve reacties na hartinfarct: 'Zo absurd, bijna lachwekkend'

04-10-2019 10:14
66

Tom Egbers keert zondag terug op televisie nadat hij twee maanden geleden werd getroffen door een hartinfarct. Het gaat weer goed met de sportpresentator, die de dingen wel iets rustiger aan gaat doen.

Egbers kijkt kritischer naar de invulling van zijn leven. "Ik heb altijd moeite gehad met 'nee' zeggen, maar wil daar nu verandering in brengen", zegt Egbers in gesprek met de NRC. "Minstens twee aangesloten dagen per week zal ik niet werken. Mijn werk is belangrijk, maar mijn privéleven is nog belangrijker. Dat wist ik wel, maar daar leefde ik niet naar."

Verwerpelijk waren de negatieve reacties nadat Egbers in het ziekenhuis belandde en duidelijk werd dat hij een tijdje niet kon presenteren. "Ik heb een twitteraccount, dus las ook dat iemand het ‘jammer’ vond dat ik 'nog leef'. En dat 'Sjoerd het beter doet dan Tom'. Met de schrijver van het eerste bericht heb ik medelijden. Zo absurd dat het bijna lachwekkend is."

"Het tweede bericht verrast mij niet. In de tijd dat ik het soms overnam van Jack van Gelder schreven ze ook dat Jack niet terug hoefde te komen, want ‘wat een fris geluid’. Ik weet hoe het twitterriool werkt. Leuk is het niet, maar ergens denk ik na alles wat er is gebeurd ook: zoek het lekker uit", aldus Egbers.