FC Emmen kondigt transfer aan: 17-voudig international komt naar Eredivisie

FC Emmen kondigt transfer aan: 17-voudig international komt naar Eredivisie

04-10-2019 10:25
54

FC Emmen heeft in oktober, ruim een maand na de transferdeadline, nog een speler aangetrokken. Miguel Araujo heeft vrijdagochtend een contract tot de zomer van 2021 getekend bij de eredivisionist.

De 24-jarige verdediger is na Sergio Peña de tweede Peruaan in de selectie van Emmen. Hij heeft zeventien interlands voor Peru op zijn naam staan en speelde afgelopen zomer nog met het land op de Copa America. Araujo zat zonder club na zijn vertrek bij Alianza Lima. Emmen moet nog wel even wachten op zijn debuut: de internationale overschrijving kan nog weken duren, waardoor de verdediger voorlopig niet beschikbaar is.

Landgenoot Peña speelde een belangrijke rol in de komst van Araujo naar Emmen, zo zegt de nieuweling op de website van Emmen. "De Nederlandse competitie heeft een goede naam en het is een erg aantrekkelijke competitie. Daarnaast heb ik van Peña gehoord dat hij goed ontvangen is en dat het een warme club is. Het stadion zit iedere thuiswedstrijd vol en de sfeer is geweldig. Ik hoop dat ik de club kan helpen bij handhaving in de Eredivisie."