#VARNeedsDick: voormalig topscheidsrechter Jol biedt zich aan bij KNVB

#VARNeedsDick: voormalig topscheidsrechter Jol biedt zich aan bij KNVB

04-10-2019 13:30 Laatste update: 13:39
59

1244 wedstrijden, waaronder een Champions League-finale: voormalig topscheidsrechter Dick Jol heeft een schat aan ervaring. Toch maakt de KNVB, tot onbegrip van Jol, geen gebruik van zijn diensten. De mannen van podcast De Derde Helft willen daar verandering in brengen.

Teken de petitie voor de terugkeer van Dick Jol

Volgens Jol staan oud-topscheidsrechters klaar om de VAR te helpen, maar laat de KNVB dit niet toe. De Derde Helft vindt dit zonde en start daarom vrijdag een petitie om de KNVB ervan te overtuigen Jol toch in te schakelen om de VAR te verbeteren. De podcast-makers willen 10.000 handtekeningen verzamelen.

'De VAR is een interessante toevoeging aan het moderne voetbal, maar kent haar gebreken', aldus De Derde Helft. 'De oplossing lijkt echter dichtbij: oud-topscheidsrechters als VAR. Momenteel is het echter geen optie om mannen als Dick Jol in te schakelen, aangezien de regels van de KNVB voorschrijven dat de mannen in de VAR-kar in het betaalde voetbal actief moeten zijn. Dit moet veranderen!'

In de wekelijkse podcast van De Derde Helft gaf Jol aan dat hij met liefde de VAR wil ondersteunen. "Ik zou graag VAR zijn. Nu zitten er jongens met twee Eredivisie-wedstrijden in de benen en die moeten de topscheidsrechters corrigeren. Dat gaan ze niet doen! Wij kunnen die jonge gasten daarin helpen."

Met 'wij' doelt Jol op andere oudgedienden als Roelof Luinge en Mario van der Ende. "Zij willen het ook graag, omdat wij de ervaring hebben van in het veld."

Ook Mister Ajax Sjaak Swart pleit ervoor om oud-topscheidsrechters de kans te geven. "Sommige oud-scheidsrechters waren een klasse beter dan die van nu. Zij voelden het spel zo goed aan! Als VAR moeten alleen je ogen goed zijn, dus zet die oude rotten maar achter de ramen."

Door de huidige regelgeving worden Jol, Luinge en Van der Ende buitenspel gezet. Laten we dit zo snel mogelijk veranderen en de expertise van de spelregelmeesters ten volle benutten. Onderteken deze petitie en laat aan de KNVB zien dat het tijd is om de ervaring en kennis van voormalig top-scheidsrechters te gebruiken!

Kortom:
- Brok ervaring
- Niet bang om de topscheidsrechters te corrigeren
- Jonge scheidsrechters helpen in ontwikkeling
- Staat te trappelen

Dus aarzel niet en teken de petitie hier!