'Altijd al nieuwsgierig geweest naar Eredivisie, misschien blijf ik wel drie jaar'

'Altijd al nieuwsgierig geweest naar Eredivisie, misschien blijf ik wel drie jaar'

Gepubliceerd: vrijdag 4 oktober 2019 om 11:41vr 04-10-2019 om 11:41

Lee Cattermole is van plan om langer dan een jaar in de Eredivisie te spelen. De Engelsman met veel Premier League-ervaring tekende in de zomer een eenjarig contract bij VVV-Venlo, maar voelt dat hij nog jaren kan leren in Nederland.

"Luister. Ik ben altijd nieuwsgierig geweest naar het Nederlandse voetbal", zegt Cattermole in gesprek met Voetbal International. "Hoeveel geweldige spelers komen hier niet vandaan? Ik heb er zoveel meegemaakt in Engeland, als ploeggenoot en tegenstander. En ik heb het geluk gehad dat ik mocht spelen onder Dick Advocaat. Schitterende man, geweldige trainer. Met zoveel vuur in zijn lijf. Hij was destijds 68 en ik heb me geregeld afgevraagd: Hoe moet deze man op zijn 55ste zijn geweest?"

Cattermole gebruikt zijn tijd in Nederland als studieperiode. "Hier in Nederland zit zoveel voetbalkennis. Ik ben 31, dat is niet te oud om te leren. Zeker niet met het oog op mijn toekomst. Ik weet nog niet precies wat ik later wil gaan doen, maar wel dat ik mezelf coach zie worden. Weet je wat, ik doe het gewoon, dacht ik toen VVV zich meldde. Ik tekende voor één jaar, om te kijken hoe het me zou bevallen. Tot nu toe heb ik het enorm naar mijn zin. We zien wel hoe het straks verdergaat. Misschien blijf ik wel drie jaar."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws