Breaking news

Ajax neemt revanche op AZ: Labyad matchwinner in achtste finale

'De top-drie en AZ kunnen wij niet bijbenen, FC Utrecht en Vitesse ook moeilijk'

'De top-drie en AZ kunnen wij niet bijbenen, FC Utrecht en Vitesse ook moeilijk'

Gepubliceerd: vrijdag 4 oktober 2019 om 12:58vr 04-10-2019 om 12:58

PEC Zwolle beleeft met zeven punten uit acht wedstrijden een seizoenstart om snel te vergeten. De club bungelt slechts een punt boven de streep en het is dit seizoen zaak om te overleven in de Eredivisie. Toch droomt de nieuwe technisch manager, Mike Willems, van een doorgroei naar vaste subtopper.

In een uitgebreid interview met Voetbal International spreekt Willems zijn ambities met PEC Zwolle uit. "De traditionele top-drie en AZ kunnen wij niet bijbenen en zolang Vitesse en FC Utrecht een geldschieter hebben, wordt ook dat moeilijk. Daaronder kunnen wij de beste worden, daar geloof ik oprecht in. Best of the rest, zeg maar." Willems ziet wat er beter moet bij PEC. "Je opleiding moet verder groeien én je scouting moet verbeteren."

Willems beleefde direct een drukke zomer in Zwolle. Younes Namli, Kingsley Ehizibue en Sepp van den Berg vertrokken uit Overijssel. Thomas Bruns, Kenneth Paal, Sam Kersten en Reza Ghoochannejhad werden aangetrokken. Vooral over laatstgenoemde was het nodige te doen onder de supporters. "Het was erg populair Reza Ghoochannejhad als een paniekaankoop te bestempelen."

De komst van Ghoochannejhad was echter een weloverwogen keuze, stelt Willems. "We hebben meerdere lijntjes uitgezet en waren dicht bij het aantrekken van Andrija Novakovich. Toen dat fout ging, schakelden we door naar Reza. Vervolgens lees ik dat we hebben gefaald. We zouden een targetman zoeken, een jongen van twee meter en dat is Reza niet. En dat terwijl wij gewoon op zoek waren naar een extra nummer 9."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws