Real Madrid maakt Courtois-statement: 'Daarom is die informatie absoluut onjuist'

04-10-2019 12:41 Laatste update: 12:48
15

Real Madrid heeft in een statement gereageerd op de geruchtenstroom rond Thibaut Courtois. De Belgische doelman zou lijden aan angstaanvallen.

In de Spaanse pers werd de laatste dagen druk gespeculeerd over de reden van Courtois' wissel tegen Club Brugge. De eerste keeper van Real bleef in de rust - bij een 0-2 achterstand - achter in de kleedkamer. Courtois zou lijden aan angstaanvallen en als gevolg daarvan maagproblemen hebben. In de kleedkamer moest hij naar verluidt overgeven.

Niets van waar, aldus Real Madrid. 'Bij onze speler is nooit een vermeende angststoornis vastgelegd en daarom is die informatie absoluut onjuist', luidt het statement op de officiële clubsite. Courtois had volgens Real last van een virus, wat acute diarree veroorzaakte. 'Het was onmogelijk om de wedstrijd van afgelopen dinsdag uit te spelen.'

Real Madrid voegt eraan toe dat Courtois goed reageert op de behandeling. In de tussentijd wijdde het invloedrijke AS liefst vijf pagina's aan de vormcrisis van Courtois. In de tweede helft van de Champions League-wedstrijd tegen Club Brugge (2-2) werd hij vervangen door Alphonse Aréola.